Actie Nieuwjaarskaarten voor moeders in detentie

De kersttijd is voor de gedetineerde vrouwen in Zwolle extra zwaar omdat in deze tijd iedereen buiten de gevangenis bezig is het thuis zo gezellig mogelijk te maken. En een gezellig thuis is er voor de vrouwen in Zwolle voorlopig nog niet bij. Zij zitten nu weliswaar in een warme cel maar ze missen hun kinderen vreselijk. De moeders van de laatst teruggekomen ploeg hebben hun kinderen nog steeds niet te zien gekregen. En in de toekomst mogen ze hen slechts eenmaal per 6 weken even vasthouden. Een van hen schreef dat ze in februari aankwamen in Nederland ‘met veel optimisme, motivatie en vertrouwen’. Maar door het lange voorarrest, de scheiding van hun kinderen en de onzekerheid over hun toekomst zijn die gevoelens intussen omgeslagen in ‘hulpeloosheid, onzekerheid, angst, minderwaardigheidsgevoel, verwarring en ontmoediging’. 

We willen daarom zoveel mogelijk mensen oproepen om deze maand een kaart of brief te sturen aan de vrouwen in Zwolle om hen moed in te spreken. Kaarten en brieven kunnen alleen aan individuele vrouwen gestuurd worden onder vermelding van hun naam en detentienummer. Mensen die mee willen doen, kunnen een mailtje sturen naar adcorten@gmail.com waarna ze een lijst met namen en nummers krijgen.

Misschien kunt u ook vrienden en familieleden uitnodigen een kaartje te sturen naar Zwolle. Hoe meer kaarten er gestuurd worden, hoe beter. Hopelijk kunnen wij met z’n allen de vrouwen weer een beetje hoop geven in deze donkere dagen, en het vertrouwen dat Nederland een mooi land is met aardige mensen.