Abonnement op dierentuin voor kinderen en verzorgers

De kinderen van de vorig jaar teruggehaalde vrouwen hebben het moeilijk doordat ze van hun moeders gescheiden zijn en ze deze slechts eenmaal in de zes weken gedurende een uurtje mogen bezoeken. Dit houdt verband met de strenge veiligheidsmaatregelen op de terroristen afdeling in Zwolle waar de moeders verblijven. Enkele van de kinderen zijn intussen overgedragen aan familieleden, maar de meeste van de ongeveer 40 kinderen zitten nog in een inrichting van Jeugdzorg in Wapenveld (bij Zwolle).

Om de kinderen wat afleiding te bezorgen, geven we hen, samen met hun grootouders of verzorgers, een abonnement op een nabijgelegen dierentuin. Dit is ook een signaal aan de kinderen (en aan hun moeders) dat niet heel Nederland hen vijandig gezind is maar dat er hier ook aardige mensen rondlopen. Voor de kinderen die al zijn overgedragen aan familieleden is Blijdorp meestal de meest nabijgelegen dierentuin. Voor de kinderen die nog in de inrichting van Jeugdzorg in Wapenveld zitten, is dat Burger’s Zoo.

De afgelopen weken hebben wij de eerste abonnementen aangeschaft voor kinderen die al zijn overgedragen aan grootouders of familieleden. Zij kreeg een jaarabonnement, samen met twee familieleden. Op dit moment kijken we naar de mogelijkheid om ook abonnementen aan te schaffen voor de ruim 30 kinderen die nog verblijven in de instelling van Jeugdzorg in Wapenveld. We moeten dan ook abonnementen aanschaffen voor een aantal medewerkers van de instelling die de kinderen begeleiden bij hun bezoek aan de dierentuin. 

We hebben de dierentuinen gevraagd of zij voor dit doel gratis abonnement beschikbaar wilden stellen, maar dit bleek helaas niet mogelijk. Daardoor moeten wij alle abonnementen aanschaffen uit eigen middelen Bij een gemiddelde prijs van een jaar abonnement rond € 80 loopt dit snel in de papieren. Wij kunnen dus nog wel wat donaties gebruiken om onze snel slinkende bankrekening aan te vullen:

NL09 INGB 0007 4993 16 t.n.v.  Stichting kinderen terug uit kalifaat.

Een bezoek aan een dierentuin is een feest voor kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers. Het geven van een abonnement op een dierentuin is een klein gebaar dat we maken om de kinderen wat afleiding te bieden in de moeilijke periode die ze nu doormaken zonder hun moeder.