Categorieën
Uncategorized

Demonstratie bij CDA kantoor in Den Haag

Vanmiddag hebben we een demonstratie gehouden bij het CDA kantoor in Den Haag om de aandacht te vestigen op de weerstand van het CDA tegen het terughalen van de vrouwen en kinderen uit Syrie. Door die weerstand is het CDA verantwoordelijk voor het feit dat 50 onschuldige kinderen al drie jaar onder de meest barre omstandigheden opgesloten zitten in de Koerdische kampen. Ondanks het barre weer waren we met ongeveer 25 demonstranten; een opkomst waar we zeer tevreden mee waren. We hadden oorspronkelijk CDA partijleider Marnix van Rij een petitie aan willen bieden, maar helaas was die met vakantie. Het CDA kantoor  had ook niemand van zijn medewerkers bereid gevonden om even naar kantoor te fietsen om de petitie van ons aan te nemen. Blijkbaar weegt een vrije dag voor CDA medewerkers zwaarder dan het feit dat er 50 Nederlandse kinderen al drie  nodeloos in Koerdische kampen zitten.

Na afloop was er veel animo om in de toekomst vaker te gaan demonstreren. De eerstvolgende demonstratie wordt nu gehouden op 22 mei in Amsterdam. Nadere informatie volgt.

Één reactie op “Demonstratie bij CDA kantoor in Den Haag”

Als er op 29 april een demonstratie voor het gebouw van de Hoge Raad was gehouden – dat gebouw staat óók in den Haag – dan was ik zeker gekomen. Met een bord waarop stond: “Het arrest van 26 juni 2020 over het niet terughalen van de IS-vrouwen en hun kinderen is aperte RECHTSWEIGERING, waar de betreffende raadsheren volgens de Nederlandse wet voor veroordeeld en bestraft moeten worden!”. Maar ik weiger ten ene male voor het kantoor van een politieke partij te gaan staan demonstreren en daarmee deze partij impliciet een bevoegdheid toe te kennen die hij NOOIT kan en mag hebben. De Hoge Raad heeft de beslissing die hij als hoogste rechtsprekende instantie in ons land had MOETEN nemen lafhartig bij de politiek over de schutting gegooid. Daarmee is de Hoge Raad – en beslist NIET het CDA – verantwoordelijk geworden voor het op onwettige wijze laten creperen van Nederlandse burgers (bij wie schuld niet bewezen is) en hun kinderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *