Demonstratie Amsterdam zaterdag 21 mei

Op zaterdag 21 mei organiseert het Platform Kinderen terug uit het Kalifaat in samenwerking met de actiegroep Breng ze veilig Thuis een demonstratie op de Dam met als thema “Laat moeders hun kinderen houden“.

Afgelopen week heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald heeft dat de overgebleven 12 Nederlandse ex-IS vrouwen in Syrië, samen met hun 29 kinderen, binnen 4 maanden teruggehaald moeten worden. Wij zijn zeer verheugd over dit positieve nieuws. Tegelijk maken we ons zorgen over het lot van de kinderen die terugkomen (en de 11 kinderen die in februari al teruggekomen zijn). Het ziet ernaar uit dat ze definitief van hun moeders gescheiden zullen worden doordat die laatsten voor meerdere jaren de gevangenis in moeten. Dit is niet in het belang van de kinderen, niet van de moeders, en niet van de nationale veiligheid.

In Nederland dringt de politiek aan op zware straffen voor de vrouwen zonder rekening te houden met de belangen van de kinderen. De drang tot vergelding is een typisch Nederlandse houding. In de  landen om ons heen wordt in de eerste plaats gekeken naar het belang van de kinderen. Daarom wordt ernaar gestreefd de kinderen zo kort mogelijk van hun moeders gescheiden te houden. Wij dringen er op aan dat dit ook in Nederland gebeurt, en wij hopen dat onze rechters zich niet laten beïnvloeden door de roep om vergelding van rechtse politici. 

De demonstratie wordt gehouden op zaterdag 21 mei van 14.00 – 15.00 op de Dam in Amsterdam voor het paleis aan de kant van de Nieuwe Kerk.

Voor verdere informatie:

Ad Corten 06-25539238