Demonstratie Amsterdam 4 september

Op zaterdag 4 september gaan we weer demonstreren in Amsterdam op de Dam. Wij sluiten aan bij de demonstratie die georganiseerd wordt door de actiegroep Breng Ze Veilig Thuis, en het thema is Breng ze veilig thuis vóór de winter. De kinderen hebben al twee winters van kou en modder in de tentenkampen achter de rug, en het is onmenselijk om ze daar nóg een winter te laten zitten. Ieder redelijk mens weet dat er geen andere optie is dan de kinderen, samen met de moeders, vroeg of laat terug te halen naar Nederland. Het is daarom zinloos om ze nodeloos nog een derde winter in de kampen te laten zitten.

Actiegroep Breng Ze Veilig Thuis heeft intussen een grote hoeveelheid kinderspeelgoed ingezameld wat ze zo spoedig mogelijk naar kamp Al Roj in Syrië hoopt te brengen.

De demonstratie wordt gehouden van 14.00 – 15.00 uur bij de ingang van de Nieuwe Kerk. Sprekers zijn o.a. Ahmed el Mesri (Assadaaka), Rogier Schravendeel (Breng Ze Veilig Thuis) en Ad Corten (Platform Kinderen terug uit het Kalifaat, CDA’ers voor terughalen kinderen).

Verdere informatie is te krijgen bij Ad Corten, 06-25539238 of adcorten@gmail.com