Demonstratie Den Haag 9 oktober

Het aannemen van de resolutie door het CDA congres op 11 september was een belangrijke stap voorwaarts, maar nog geen reden om op onze lauweren te gaan rusten. De kinderen zijn nog lang niet terug, en we moeten daarom druk blijven uitoefenen op het CDA en andere partijen om onze regering te bewegen de kinderen zo snel mogelijk terug te halen. De procedure om de regering via de rechtbank te dwingen de vrouwen terug te halen, heeft vertraging opgelopen, en het kan voor sommige vrouwen nog jaren duren voordat ze via deze weg teruggehaald kunnen worden. Daar gaan we niet op wachten! Het is veel beter wanneer de regering vrijwillig besluit de vrouwen terug te halen dan dat ze daar door de rechtbank toe wordt gedwongen. In het laatste geval zullen de vrouwen en kinderen toch het gevoel houden dat ze in Nederland niet welkom zijn.

We gaan daarom door met onze maandelijkse demonstraties omdat we hiermee de aandacht warm houden voor de vrouwen en kinderen. Het aannemen van de CDA resolutie was voor een belangrijk deel ook te danken aan het feit dat we meerdere malen voor het CDA kantoor hebben staan demonstreren.

Zaterdag 9 oktober willen we daarom weer gaan demonstreren, en ditmaal weer bij de ingang van de Tweede kamer op het Plein in Den Haag (Plein 2). Dat is rechts naast het Ministerie van Justitie. De demonstratie is van 14.00 – 15.00 uur. Ik zal een aantal nieuwe borden meebrengen, maar ieder van jullie wordt natuurlijk ook aangemoedigd om zijn eigen creativiteit uit te leven. Ik hoop dat er behalve de vaste ploeg ook weer nieuwe mensen mee willen doen, en ik wil jullie daarom vragen dit bericht door te sturen aan andere mogelijk belangstellenden. 

Behalve voor de publiciteit is de demonstratie ook belangrijk om elkaar weer te ontmoeten en de laatste informatie uit te wisselen. En het is natuurlijk ook een signaal naar de vrouwen en kinderen in Syrië dat we hen niet vergeten zijn.

Ad Corten, 06-25539238, adcorten@gmail.com